Ο εκπρόσωπος τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για τη χθεσινή εμφάνιση της Εθνικής στο Βέλγιο, τα αρνητικά και τα θετικά της διοργάνωσης και την επόμενη μέρα.

«Είναι γεγονός ότι αυτό το 6-1 δεν ικανοποιεί κανένα. Ξέραμε με ποιον παίζαμε από την αρχή. Θα μπορούσε το σκορ να ήταν διαφορετικό. Δεν λέω ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε, απλά όταν δέχεσαι τέτοια εύκολα τέρματα σε αυτό το επίπεδο, δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά. Μπήκαμε καλά στα αρχικά στάδια του αγώνα και θέλαμε να κυκλοφορήσουν τη μπάλα οι παίκτες μας, κάτι που κάναμε στα πρώτα 25’. Όταν δεχθήκαμε την ισοφάριση και στη συνέχεια τα μαζεμένα γκολ, το σκορ ξεφεύγει. Ατυχήσαμε στην φάση του πρώτου γκολ, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι. Σίγουρα δεν ψάχνουμε δικαιολογίες», ανέφερε αρχικά για το παιχνίδι.

Για την απογοήτευση που επικρατεί στον κόσμο: «Αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση που υπάρχει. Εμείς ως ομάδα, θέλαμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια βάση ορθολογιστική. Το ότι χάσαμε με 6-1 από το Βέλγιο, δεν σημαίνει ότι είσαι η χειρότερη ομάδα του πλανήτη. Και ασφαλώς όμως δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, πρέπει να λαμβάνονται όλα υπόψη. Η εικόνα του αγώνα δεν ήταν για ένα τέτοιο ευρύ σκορ. Και θέλω να αναφέρω ότι το τι έγινε χθες, δεν καθορίζει την επόμενη μέρα της Εθνικής μας».

Για το τι κρατάει η Εθνική μέσα από τη διοργάνωση: «Υπάρχουν και θετικά και αρνητικά που μπορούσαμε να πάρουμε από αυτό τον όμιλο. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την βαθμολογική μας συγκομιδή, μπορούσαμε να κερδίσουμε το Καζακστάν στην έδρα μας, την Σκωτία, αλλά μπορούσαμε να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Έχουμε όμως κρατήσει και τα θετικά. Αυξήθηκε ο ανταγωνισμός μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις έπαιξαν 5 νέοι ποδοσφαιριστές. Δεχόμαστε την κριτική, είτε καλόπιστη είτε κακόπιστη».

Για το ότι, αυτές είναι οι δυνατότητες της Εθνικής: «Δεν έχουμε πολλά παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό. Αρκετοί παίζουν στο πρωτάθλημά μας και σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν παίξει σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε παίξει δύο παιχνίδια σε τρεις μέρες. Δεν θέλουμε όμως να έχει κανείς την εντύπωση, και να νομίζει ότι ψάχνουμε δικαιολογίες. Είναι μια διοργάνωση που ολοκληρώθηκε, και τη θεωρώ πολύ χρήσιμη για μας που θα μας κάνει σοφότερους».

ΥΓ. Καλά ρε φίλε μας ρεζίλεψαν με Ρωσία, Σκωτία και Βέλγιο και δεν καθορίζεται το μέλλον της Εθνικής; Πότε θα καθοριστεί δηλαδή; Όταν χάσει η Εθνική ομάδα από την Εθνική αστέγων;